5 situationer hvor du har brug for en ekstern HR-konsulent

Når man er erhvervsdrivende, så har man altid en hel masse bolde i luften. Særligt hvis man har en medarbejder, er der en helt anden dimension af udfordringer og problematikker, som skal håndteres. For hvordan finder du den rette medarbejder til din nyopslåede stilling?

Hvordan sikrer du dig, at medarbejderen er den rette? Og hvad med alle reglerne omkring ansættelsesforhold? Der kan være virkelig mange ting at holde styr på, når du er ejerleder og ikke har en permanent human ressources afdeling i din virksomhed.

Her ser vi på en række situationer, hvor det kan give rigtig god mening at hyre en ekstern HR-medarbejder til tidsafgrænsede opgaver.

Brug en HR-medarbejder til følgende opgaver

  1. En af de situationer, hvor du kan have stor fordel af at arbejde sammen med en ekstern HR-konsulent er, når du skal udføre din virksomheds medarbejderudviklingssamtale, eller MUS. Der er der trods alt en række retningslinjer, som du skal overholde for at sikre dig, at MUS-samtalen udføres efter forskrifterne.
  • I forbindelse med personalehåndbogen kan det også være en rigtig god idé at entrere en HR-konsulent. Personalehåndbogen beskriver, hvordan de forskellige arbejdsgange er i virksomheden såvel som, hvad der forventes af en medarbejder samt de retningslinier, som arbejdet skal foregå under.
  • Så er der hele snakken om ansættelseskontrakterne. Er jeres ansættelseskontrakter opdateret? Er de i tråd med den gældende lovgivning på området? Eller måske det er på tide at gennemgå ansættelseskontrakterne en gang til, så de overholder reglerne?
  • Hvordan og hvorledes med fjernarbejde? Arbejder du og dine medarbejdere remote? Hvilke overvejelser skal du så gøre dig i forhold til at håndtere din medarbejderstab? Hvordan og hvorledes med distanceledelse? Her vil din eksterne HR-konsulent kunne hjælpe dig med rådgivning.
  • En anden vigtig opgave, som en ekstern HR-rådgiver kan hjælpe dig med, er hjælp til rekruttering og til at finde den rigtige nye medarbejder til din virksomhed. Forestil dig blot, hvor mange ressourcer du kan risikere at spilde, hvis du ansætter den forkerte nye medarbejder!

Når du får hjælp af en ekstern HR-konsulent til de ovenfor nævnte opgaver, så kan du sove trygt om natten.

Find din eksterne HR-medarbejder på internettet

Et af de bedste steder at finde din eksterne HR-konsulent er på internettet. Du kan enten søge efter HR-folk på eksempelvis LinkedIn, eller du kan lave en søgning på Google efter den rette HR-medarbejder. Hvis du søger en dygtig og erfaren ekstern HR-konsulent i København, så følg blot linket, hvor du kan læse mere om de forskellige typer af opgaver, som du kan få hjælp med.

Det behøver heldigvis ikke at være svært at få god og kompetent HR-rådgivning i dit firma længere!